Energie besparen met dakisolatie

Wist u dat maar liefst 26 procent van alle warmte in een woning, ontsnapt via het dak?
Het toepassen van dakisolatie is een goede manier om energie te besparen. Met het isoleren van je dak bespaar je jaarlijks honderden euro’s. Het levert daarnaast ook een hoop comfort op. Doordat warme lucht stijgt, is een ongeïsoleerd dak een van de grootste energie verspillers in huis.

Adviesgesprek aanvragen

Type dakconstructie

Heb je een bestaand plat dak of schuin dak? Een plat dak isoleren vereist een ander soort isolatiemateriaal dan een schuin dak. Bij een onverwarmde zolder kun je naast dakisolatie ook zoldervloerisolatie overwegen met andere soorten isolatiemateriaal. Bij een normaal schuin dak zijn isolatieplaten handig voor het isoleren aan de binnenzijde. Heb je een bestaand dak met veel hoeken en bochten? Dan is flexibel isolatiemateriaal handiger, zoals glaswol isolatiedekens.

Wat is de beste vorm van dakisolatie?

Er is veel keuze in isolatiematerialen om tussen de balken een dak te isoleren. Heb je weinig ruimte op zolder? Dan kies je liever voor ruimtebesparend isolatiemateriaal. Dun isolatiemateriaal voor het dak is isolatiefolie.

 

Cellulose dakisolatie

Cellulose is de dag van vandaag hét isolatiemateriaal om zoldervloeren en daken mee te isoleren. Het is gemaakt van gerecycleerd krantenpapier en heeft bijzonder goede thermische en akoestische eigenschappen.

Isobooster dakisolatie

Het Isobooster Hellend Dak Systeem (HDS) is een innovatieve combinatie van isolatiemateriaal en plafondafwerking waarmee bestaande schuine daken snel, hoogwaardig, zonder overlast en tegen een redelijke prijs geïsoleerd kunnen worden.

Isoparels dakisolatie

EPS HR++ isolatieparels zijn zeer geschikt voor dakisolatie aan de buitenzijde. De isolatieparels kunnen tot in de kleinste ruimtes worden aangebracht. Meestal wordt er een isolatielaag van 4 tot 7 cm dikte onder de dakpannen aangebracht.

Stuur ons een bericht